SANTOS MANUEL TERAPEUT UDDANNELSE

Overbygningsuddannelse

På overbygningsuddannelsen Santos Manuel Terapeut, der forløber over 12 måneder, vil vi gå endnu dybere i de teknikker eleverne har stiftet bekendtskab med på grunduddannelsen.

Under uddannelsesforløbet lægges der vægt på, at lære den studerende forskellige manipulationsteknikker, anvendt bevægelseslære (applied kinesiology) og en integration af disse teknikker indenfor de tre systemer; muskel skeletale system, viscerale system og kranio-sakrale system.

Under uddannelsesforløbet vil den studerende lære, hvilke behandlingsteknikker, der skal anvendes på akut opståede tilstande. Herudover vil den studerende opnå viden inden for vira, bakterier, svampe ,kroniske sygdomme, medicin og spiritualitet som er nødvendigt for, at behandle en patient ud fra en større helhed.

Desuden vil den studerende under uddannelsesforløbet, gennemføre et kursus på tre dage i ledfrigørelse af nakken, ved en international anerkendt kiropraktor fra Østrig.

Efter bestået eksamen vil den studerende få udstedt eksamensbevis med titlen autoriseret

Santos Manuel Terapeut

Formålet med uddannelsen er at uddanne manuelle terapeuter, som er i stand til at diagnosticere og behandle mennesker ud fra en helhedsforståelse.

HVORFOR VÆLGE SANTOS MANUEL TERAPEUT UDDANNELSE?

Santos uddanner manuelle terapeuter, der får det bedste fra begge verdener (den diagnostiske og tekniske såvel som den spirituelle og eksistentielle). Denne kombination øger chancen for, at finde ind til årsagen hos klienten og skabe lindring eller healing hurtigt. Hvis denne kombination lyder interessant for dig, så er Santos Manuel Terapeut uddannelsen bestemt noget for dig.

Du får følgende i din Santos Manuel Terapeut uddannelse:

 • 535 lektioners/401 timers teori og praksis sammenlagt
 • Adgang til Santos klinik for brug af øvelse og studie
 • Du kommer på et retreat, hvor du lærer at integrere hele din viden og få et stærkt sammenhold med andre behandlere – både lokalt, nationalt og internationalt. Læs mere om retreatet her.

 • måneders praktik i uddannelseforløbet ved arbejde på Santos klinik i Danmark
 • Mulighed for selv bestemt tid praktikophold på osteopatisk/fysioterapeutisk klinik i Tyskland sammen med : David Brauns MSc. Musculoskeletal Physiotherapy og OMT
 • Masterclass (18 timer) om ledfrigørelse af nakken undervist af Alfred Ellinger, Dip. PT Chiropractor fra Tyrol i Østrig
 • Uddannelsesbevis for gennemført og bestået uddannelse
 • Du vil som studerende på Santos Institut få gratis adgang til alle workshops og kurser, der bliver udbudt i løbet af dit uddannelsesforløb.
 • Du får redskaber til at stå stærkt i din behandlerrolle, så du kan blive en god behandler.

DU KOMMER TIL AT LÆRE OM FØLGENDE EMNER

Åndedrættets betydning
Indføling, intuition og nærvær
Emotionel release
Akutte behandlings teknikker
Spiritualitet
Tensegrity
Lifestyle Medicine
Osteopatiske teknikker
Fascia (bindevæv)
Rolfing
Intuitive Treatment
Knogler, organer & kranio-sakral systemet
Graviditet og fødsel
Mobiliserings (ledfrigørelses) teknikker
Behandler / Klient relationen
Vigtigheden af korrekt diagnostitik
Lymfesystemet
Fysiologi
Neurologi
Journalførelse
Strategy of Treatment
Kliniklære
Anatomi
Fysiologi
Patalogi
Biomekanisk lære
Muskelenergi teknikker
Kranio-Sakral teknikker
Anvendt kinesiologi
Embryologi
Lederskab som behandler
Muskeltest
Orthomolekylær medicin

DATOER OG MODULER

Datoer og modulbeskrivelse for Santos Manuel Terapeut uddannelsen 2019/2020

 • Modul X 26-28 Februar 2021

  Tmj – Diagnosticering & behandling af kæben 
Læren og viden om kæbens forbindelser til hele kroppen, herunder stress, angst og behandling heraf. Kæben har en stor indikationsværdi på kroppens helbred, især når det gælder psykologiske problematikker. Ved en uharmonisk kæbe, kan man opleve især hovedpine og smerter i nakkeregionen.

 • Modul XI - 26-28 Marts 2021

  Vira, bakterier, svampe og kroniske sygdomme
  På dette modul lærer du hvordan du tester for forskellige vira og svampe, samt får en dybere forståelse af hvilken indflydelse forskellige vira, bakterier og svampe har på krop og sind. Herunder blandt andre candida, streptokokker, rosen mm.

 • Supervision II - 20-21 April

  Alt det man har lært sættes i praksis. 2 hele dages arbejde med patienter under supervision af Marlon dos Santos Buriti, D.O.

 • Modul XII - 30 april - 2 maj

  Akutte behandlingsteknikker
  På dette modul lærer du hvordan du som behandler håndterer akutsituationer, samt hvornår du kan handle og hvornår du skal videresende en patient.

 • Modul XIII - 28-30 maj

  Medicin & Spiritualitet
  Historisk set er medicinsk behandling baseret på ældgammel spiritualitet og religiøs tro og er en flere tusinde år gammel kunnen. Kun indenfor de sidste 100 år, er den medicinske behandling blevet overtaget af et mere videnskabeligt og evidensbaseret fokus. Det vi skal snakke om her, er at vænne tilbage til rødderne og tage udgangspunkt i de naturlige remedier, hændernes kunnen og kroppens fantastiske muligheder. 
Vi skal blandt andet snakke om pinealkirtlen, hvad den har af betydning, hvordan man behandler den og hvordan man arbejder med det morfiske felt.

 • Retreat 17-20 juni 2021

  Kranio-Sakrale System – III
  Vi arbejder intenst med KST og bygger videre på de foregående moduler. Omdrejningspunktet vil være KST, men du skal som behandler, vide hvordan du integrerer de andre teknikker og teorier i praksis. Retreatet vil være en mulighed for dig, til at blive en skarp behandler, og få arbejdet med al det du har lært på henholdsvis grunduddannelsen og overbygningen. Læs mere om retreatet her.

 • Praktik/Hovedopgave aug., sept. og okt. 2021

  Praktik
  3 måneders praktik ved arbejde på Santos klinik i Danmark og/eller ved praktikophold i Tyskland eller Østrig.

 • Modul XIV - 19-21 november

  Gæsteunderviser Alfred Ellinger, Dip. PT, Ergonom, Kiropraktor fra Tyrol i Østrig
  Masterclass i ledfrigørelse.

 • Eksamen 3-5 december

  En dags eksamensforberedelse og to dages eksamen med patienter under supervision af Marlon dos Santos Buriti, D.O

UDDANNELSEN BESTÅR AF

Hjemmestudie
Du får adgang til Online Materialet, hvor du selv kan dykke ned i alle de emner, som vi arbejder med på uddannelsen. Hjemmestudiet vil bestå af videoer, kompendier, lydfiler, træningsøvelser, som du løbende skal bruge til at blive en bedre behandler, men også som forberedelse til vores fysiske møder én gang om måneden. I materialet vil meget af teorierne, teknikker og øvelser blive vist og forklaret, så du føler dig klar til at arbejde med det når vi mødes. Du skal beregne ca. 10 timer ugentligt på at studere online, fysisk og have prøvepatienter.

Hjemmetræning
Det forventes at du gennem uddannelsen øver dig på familie og venner, så du bliver skarp i at mærke dine hænders kunnen. Det forventes at det dokumenteres, så du også selv kan følge med i din egen udvikling. Når du føler dig tryg i faget, finder du, i samarbejde med Marlon, prøvepatienter, som ikke nødvendigvis er nogen du kender. Vi vil ved hver mødegang arbejde med cases og teori, som du kan arbejde videre med derhjemme.

Sparring og erfaringsudveksling
Du vil løbende få sparring gennem uddannelsen, af både Marlon Buriti, samt de gæstelærere, der vil stå for dele af undervisningen på uddannelsen. Når vi mødes én gang månedligt, vil vi også lære fra gang til gang, og dermed have stor gavn af hinanden som forskellige behandlere.

Fysisk undervisning og hands-on
Vi mødes én gang månedligt i tidsrammen fredag-søndag, i perioden slut februar til start december. I den fysiske undervisning går vi i dybden med den teori og teknikker, du har lært til det gældende modul. Vi får svar på de spørgsmål der måtte være og får hjælp til at integrere det, så det bliver tilrettelagt os som individuelle behandlere. Vi øver os på hinanden og får teknikkerne ind under huden og lærer vores hænders kunnen.

Uddannelsesstedet
Alle mødegange foregår på det biodynamiske landbrug ved Svanninge Bakker i Fåborg, Sydfyn. Gården ligger midt i den smukke sydfynske natur og på bakkerne har man udsigt til store dele af det sydfynske øhav. Her er rig mulighed for at dyrke naturen og dens elementer, når man går rundt i Per og Birgits smukke omgivelser. Der vil hver gang blive serveret lækker, biodynamisk mad fra stedet.

Eksamen og certificeringsfest
Eksamen vil foregå i starten af december, og du vil blive eksermineret af Marlon dos Santos Buriti, D.O. og en censor (uddannet læge og/eller osteopat). Eksamen tager afsæt i både en skriftlig, mundtlig og praktisk del.

Retreat

For at blive så dygtig en behandler som mulig, må du altid arbejde på at finde det bedste frem i dig selv. På vores retreat, hjælper vi dig på vej med netop det. Vi skal arbejde på at integrere al den viden du har fået gennem de sidste to år på henholdvis grunduddannelsen og overbygningen. Det særlige fokus på dette retreat vil være følelseshealing med udgangspunkt i Kranio Sakral systemet. Vi skal arbejde med traumer, stress, angst, depression, negative tanker, frygt og PTSD. Du lærer hvordan du som behandler kan afhjælpe og lindre psykologiske ubalancer. Du får en dyb viden i chakralæren, samt hvordan du kan bruge og integrere det i din behandling. 
I vil få vigtig viden omkring kost, motion og en sund krop. Vi vil arbejde med kroppens reaktioner på vira, svampe og bakterier og deres indflydelse på kroniske sygdomme. Vi skal kort sagt, omkring alt det der er blevet fremvist for jer på uddannelsen. 

For at være en god skarp behandler, skal man også lære at passe på sig selv. Derfor vil vi på dette retreat skabe sunde rammer som behandler. Vi skal lære at passe på vores egen energi, hvordan vi oplader os selv og hvordan vi står stærkt som behandlere. Vi skal dyrke kundalini yoga, lave meditation og vejrtrækningsøvelser og fylde vores krop med energi. Alt dette vil ske, mens vi noget af tiden faster på vand og frisklavede, økologiske slowjuices og resten af tiden vil leve af lækker, letfordøjelig mad. I det hele taget handler det om på retreatet, at leve simpelt, jordnært og roligt, mens vi ryder op i de ting, der hæmmer os selv, og derfor potentielt også hæmmer os som behandlere viderefrem.

Retreatet finder sted på det smukke Sydfyn i lækre omgivelser, hvor muligheden for at komme ud i naturen er tæt ved hånden. Vi skal bade, vandre, mediterer og lave yoga udendørs og indendørs.

Meditation og yoga
En stor del af Santos uddannelsen, er at styrke sin intuition. Gennem en stærk og dybdegående intuition, bliver du en fantastisk behandler. Derfor vil der altid være fokus på vores spirituelle evner gennem kundalini yoga, sund kost, vejrtrækningsøvelser, meditation, gåture i skoven eller en tur i havet.

Uddannelsen afholdes på Sydfyn i smukke omgivelser, hvilket giver mulighed for at komme ud og nyde naturens skønhed og kræfter. Vi vil dyrke elementerne i naturen og få en forståelse af hvordan vi trækker på elementerne i vores behandling.

SOM SANTOS TERAPEUT KAN DU GIVE DIN KLIENT

 • Smerte-lindring & -afhjælp

  Du bliver skarp og konkret i din analyse af patienten og derfor være dygtig til at give en målrettet behandling, så din patient kan give slip på smerter i muskler, knogler og led.

 • Kropsforbedringer

  Du vil blive dygtiggjort til at afhjælpe knoglestrukturproblemer, så din patient vil få balanceret sit knoglesystem og afhjælpe ubalancer i balance, kropsholdning og knoglestruktur.

 • Ro & balance

  Du lærer nogle vilde afspændingsteknikker, som kan hjælpe din patient med at finde ro og harmoni i kroppen, så patienten kan slippe stress, traumer og angst.

 • Dyb forståelse

  Som Santos Terapeut arbejder du på et metamedicinsk plan, så du vil give din klient en forståelse af hvad der sker i kroppen, når man har været udsat for særlige hændelser i sit liv eller kæmper med forskellige former for følelser. Du kan hjælpe din klient med at få en helt ny forståelse for kroppens helhed og deres egne systemers sammenspil.

 • Få ro på kroniske sygdomme

  Santos uddannelserne favner bredt og derfor bliver du også som behandler klædt på at arbejde med mere aggressive sygdomme som sclerose, sukkersyge eller mave-tarm lidelser. Du får en bred viden omkring de kroniske sygdomme og hvordan de opstår i kroppen, samt en forståelse af bakterier, vira og svampe og deres indvirken i kroppens sygdom og hvordan du kan bekæmpe dem.

 • Skarp og tydelig diagnosticering

  En stor del af pensum på Santos uddannelserne er diagnosticering. Ved at finde ud af præcis hvad patienten mangler, kan man målrette en effektiv behandling. Du lærer at screene hvor ubalancer reelt stammer fra og hvordan du som behandler kan nå derind.

 • Strategisk og effektiv behandling

  Du lærer at give en behandling som er totalt målrettet din patient. Det giver patienten tryghed og gør at patienten virkelig kan mærke en forskel.

 • Tryg journalføring

  Du lærer at lave en god og grundig journalføring, så du kan samarbejde med andre behandlere og læger. Det er vigtigt at kunne læse og forstå en journal, hvis der kommer en patient ind med en kritisk sygdom, som er opgivet i systemet.

ALT DET PRAKTISKE…

Uddannelsested:

3 dage én gang om måneden, hhv. fredag og lørdag 8-18 og søndag 08-16.
Santos Institute of Manual Medicine.
Adresse: Myrehøjvej 12, 5700 Svendborg

Uddannelsesstart:

Santos Manuel Terapeut uddannelse starter i slutningen af februar 2021.

Uddannelses Modulerne:

Lektionerne under hvert modul er af 45 minutters / 60 minutters varighed

Uddannelsesmateriale:

Bogen “Atlas of Human Anatomy” af Frank H. Netter M.D skal købes af den studerende. Alt andet uddannelsesmateriale vil blive givet til den studerende fra Santos og kan tilgås via “Online materiale”.

Målgruppe:

Udannelsen er for dig, der ønsker at lære et fantastisk håndværk med dine hænder, hvor du lærer at hjælpe andre mennesker på en effektiv måde ud fra en større helhed. Tidligere erfaring er ikke nødvendig for at påbegynde uddannelsen. Uddannelsen kan også tages som en overbygning, hvis du allerede er uddannet som behandler (fx. fysioterapeut, sygeplejerske, ergoterapeut, kropsterapeut, m.m.) Kontakt os for yderligere information.

Optagelseskrav:

Forudsætningen for at påbegynde Santos Manuel Terapeut uddannelsen er, at den studerende har gennemført Santos grunduddannelsen Det er et krav, at den studerende har gennemført og eksamensafsluttet et kursus , 300 timers, i anatomi, fysiologi og sygdomslære for, at blive uddannet Santos Manuel Terapeut. Den studerende har mulighed for at gennemføre undervisningen under Santos Manual Terapeut uddannelsesforløbet.

Bruttolønsordning:

Betal ½-delen af Santos Manuel Terapeut uddannelsens fulde pris via bruttolønsordningen.
Det betyder at din arbejdsgiver kan betale for Santos Manuel Terapeut uddannelsen og modregne udgiften i din bruttoløn. Det koster ikke din arbejdsgiver penge og du betaler selv fra din løn, men FØR skat, hvilket netop kan spare dig cirka det halve.
Tag naturligvis også en snak med din arbejdsgiver.
Du kan læse mere om bruttolønsordningen her

Undervisere:

Marlon dos Santos Buriti D.O. og Registreret Dansk Osteopat.

Anne Ruby, Jordemoder, Danmark

Tobias Hansen M.D., Danmark

Pablo Hasert, Osteopat, Schweiz

Denis Scharffhauser, Osteopat og M.D., Tyskland

Pascalis Gioftsiou, Master of Science D.O., Grækenland

Jorgen Ksaum, Heilpraktiker og Manuel Terapeut, Østrig

Alfred Ellinger, Dip. PT, Ergonom, Kiropraktor, Østrig (Tyrol)

Kirstine Torp Holm, Rolfing, Denmark

NB: Undervisningen foregår på engelsk og dansk.

Tilmelding:

Tilmelding til Santos Manuel Terapeut uddannelsen sker på følgende måde:

– 1. Send en personlig ansøgning til: info@santosinstitute.dk, hvori du fortæller lidt om din baggrund og motivation for at starte på uddannelsen.

– 2. Du vil herefter blive inviteret til en personlig samtale med grundlæggeren for at afklare forventninger til studiet, m.m. (kan evt. gøres via fx Skype hvis nødvendigt).

– 3. Når er du er blevet optaget på uddannelsen, vil du få tilsendt en indmeldelsesblanket med nødvendig information omkring opstart af uddannelsen og betaling af undervisningsafgiften.

NB: Husk at vedhæfte en kopi af dit eksamensbevis for afsluttet 300 timers kursus  i anatomi, fysiologi og sygdomslære, såfremt du har gennemført og afsluttet kurset .

Prisen for uddannelsen:

Grunduddannelsen er en forudsætning for overbygningen, og der er én overbygning inkluderet i grunduddannelsens pris på 127.000 kr som engangsbetaling eller 4875 kr/md gennem 24 måneder.

GÆSTELÆRER ER EN VIGTIG DEL AF SANTOS UDDANNELSERNE

På Santos uddannelser vil du opleve at der kommer gæstelærer fra andre steder end Danmark, og derfor er uddannelsen også på både dansk og engelsk. Det er der flere gode grunde til. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten. Hvis man skal lærer systemer og teknikker at kende tilstrækkeligt, så skal man lære dem af folk, der mestrer dem ned til mindste detalje. Vi har derfor nøje udvalgt de helt rette personer, til at varetage de enkelte moduler. Det gør at du på relativt kort tid, kan opnå stor indsigt og praktisk kunden indenfor de enkelte systemer. En af styrkerne ved denne uddannelse er, at du får en bred vifte af teknikker du kan arbejde med, og derfor er det til gengæld også vigtigt, at alle moduler varetages af fagfolk, der kan bidrage med stor praktisk og undervisningsmæssig erfaring indenfor deres felt. Det betyder også, at lærerne kommer fra flere forskellige lande, hvilket har en værdi i sig selv. Der er nemlig større forskel i hvordan man tænker sundhed i de forskellige lande, end mange måske tror. Det er med at få så mange perspektiver med som muligt, når man skal blive en god behandler, for det er evnen til at kunne se sammenhænge, der skaber en dygtig behandler.

En unik sammensat uddannelse med international anerkendelse og erfaring!

VIL DU VIDE MERE?

Mød os, se lokalerne og få mere information om vores uddannelser.
Vi afholder informationsmøder løbende.

Kræver tilmelding.

© Copyright 2021 · Santos Institute